HVAD ER SKABERKRAFT og hvad holder os fra at skabe?

I går mødte jeg en skøn kvinde til et middagsselskab. Hun sagde tak for invitationen til gruppen “SKABERKRAFT” og sagde så: “men jeg laver jo ikke billeder?”.

Det inspirerede mig til at dykke ned i min definition af ordet SKABERKRAFT. Jeg har netop valgt det ord fordi det favner alle kreativ udtryk. Skaberkraft er den kilde af liv der løber igennem dig når du får lyst til at skrive et brev, synge og nynne, danse intuitivt, lave din egen mad opskrift, hækle, bygge et legehus til ungerne, tegne et kort over haven, sætte perler sammen til en halskæde, male dine læber røde, blå, grønne, flette dit hår, sætte blomster sammen i en vase i din vindueskarm.

Skaberkraft rummer hele paletten og alle farver, også de mørke.

Nogen gange har vi lyst til at skabe, men der sidder noget og blokere os. Vi kryber uden om fordi det gør ondt, fordi vi ikke ønsker at se hvad det egentlig er, ikke orker det. Det kan virke nemmere at kigge den anden vej og istedet fortravle sit liv så vi ikke kan mærke skaberkraften presse på indenfra. Jeg ved det, for jeg har prøvet det mange gange i mit liv. Det føles ikke rart. Det føles ikke som liv. Det føles som en å der er blevet stoppet i sit flow, hvor vandet begynder at stå stille og blive grumset.

Det eneste der hjælper er, efter min erfaring, den stille dryppen. At se efter de små skridt vi kan tage for at fjerne gren efter gren væk fra åen, så den igen kan løbe frit.

Der kan være mange forskellige ting der har lavet en prop i vores å. Kun vi selv ved hvad det er og kan fjerne det igen.

Den medicin jeg vil anbefale er SKABERKRAFT. Små daglige doser af skaberkraft, krydret med kærlighed til din kilde, din å og også den bunke af grene der stopper vandet fra at flyde.

Det kan være små simple ting som at skrive spontant hver morgen, simpelthen at tømme hovedet. Det kan være at doodle med en kuglepen mens du snakker i telefon med en god veninde. Det kan være at bestille Årstidernes grøntkasse og eksperimentere med en ny suppe. Det kan være at klippe en gammel skjorte i stykker og sy lapperne sammen til en dug. Det kan være at danse i 3 minutter til din ynglingssang, prøve en ny neglelak, gå en tur i skoven og samle blade, kogle, frø som du lægger sammen til et mønster. Der er 1000 måder at få din kreative kilde til at flyde igen. Det handler om den stille piblen.

Hvis det ikke er nok, kan det være der ligger dybe dybe lag i mørket som ikke sådan lader sig flytte før de har fået lov til at fortælle dig en historie. Så kan det være du må igang med tegneblokken eller dagbogen og sætte tid af til at lytte. Det kan være du får brug for at snakke med en god ven som kan nusse din ryg mens du lader det komme ud, som har ligget for længe i mørket. Det kan være at der skal tårer ud, mange gange, før at bunken af de mange grene løsner sig fra din kreative kilde.

Uanset om din kilde løber lystigt eller den er stoppet af bjerghøje bunker af rådne grene, så er det kærlighed og nærvær der skal til. Hvis du savner et fællesskab at dele din skaberkraft med, så er du mere end velkommen til at være med i vores gruppe. Der er ingen krav til dig eller din kreative å. Der er intet udtryk der er forkert, ingen farver der er forbudte. Du kan udtrykke alt her, både mørkt og lyst, nemt og svært, blot det bliver gjort med kærlighed og nærvær. Her er den. Velkommen til SKABERKRAFT

Med Kram og Kærlighed

Susanne

ps: Fotoet her er et billede af alle de ting som mit fod chakra holder af. Jeg arbejder med SKABERKRAFT gennem de forskellige chakras som en måde at huske at tillade mig hele spektret, at favne ALT det der er mig, fra det jordbundne over det sensuelle, rituelle, kærlige, legende, magiske og til det guddommelige.

Der var engang hvor jeg troede KUNST var den eneste skaberkraft der talte og det blokerede mig og min skabende kilde. Nu har jeg lært at favne alle mine kreative udtryk og det får mig til at føle mig hel.

Jeg vil i den nærmeste fremtid gerne dele mere med dig om hvordan du kan arbejde med chakras og kreativitet.

Hvis du har lyst til at få mere inspiration til at leve et naturligt kreativt liv, så kan du tilmelde dig mine MÅNEBREVE som udkommer dagen efter hver nymåne.

15965485_10210405514547545_4265448798507014868_n

Reklamer

One thought on “HVAD ER SKABERKRAFT og hvad holder os fra at skabe?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s