EARTH ART

Earth art er det ord jeg bruger for kunstneriske udtryk som bringer budskab fra Moder Jord og Great Spirit. Earth Art kan tage mange former og er ikke begrænset til at være kunst lavet af naturmaterialer. Earth Art kan være dans, performance, sange, digte, historier, maleri, tegning, collage, foto, skulptur, installation, land art og alt derimellem.

Det som adskiller Earth Art fra det traditionelle kunstbegreb er at dets fokus ligger på budskabet. Det er kommunikationen med de universelle energier der er det væsentligste, herefter er det op til den enkelte jord kunstner, hvilket medier der bruges til at formidle denne medicin. Kunstneren vælger det medie som føles naturligt for hende, de medier hvorigennem hendes energi kan flyde frit og ubesværet. Earth Art formidler forbindelsen mellem menneske og natur. Mellem energiformer.

Her vil jeg dele nogle eksempler på hvordan jeg arbejder med earth art.

Er du en af jordens kunstnere?

Så kan du deltage i Earth Art Shaman programmet. Læs mere her.


URSTENEN

I Earth Art Shaman – Forår gav Bedstemor os kontakt til urstenene. Vi skulle lytte dybt til disse sten som ville have særlig visdom til hver af os.

Her er et foto af den sten der viste sig for mig.

En ursten som havde budskaber om frugtbarhed, lytning og songlines.

Den føles som et optankningssted, for både mig og de fysiske sten jeg arbejder med.

Maleriet er så stort at jeg kan sidde i det og det har 15 indre cirkler som føles som dokkingstationer for 15 sten.

Det rituelle sten-maleri er stadig i process. Jeg kan tage det frem og snakke med det når jeg drages. Nogle gange får jeg lyst til at male eller tegne videre på det…Langsomt, over tid, afslører det mere og mere af dets visdom.

Det er en langsom process, som jeg nyder. Især fordi alt andet i det moderne samfund går så stærkt.

Men her, på stenen, er der en helt særlig ro. En grounding, som tanker mig op med energi og forbinder mig med min urvisdom, med jorden, med Aboriginals, med Bedstemor, livskraften og vildkvinderne, som deltog i foråret.

For det er jeg meget taknemmelig.

*

Songlines, var et af de ord jeg modtog fra stenmaleriet. Det ledte mig tilbage til Aboriginals rituelle sandmalerier, som jeg altid har følte mig draget af. Jeg ville gerne vise dig nogle fotos af Aboriginal Art, men har ikke rettighederne til at dele dem. Men på denne hjemmeside kan du se mange forskellige nulevende kunstnere, som maler i den traditioneller stil.

Jeg har altid været draget mod disse smukke værker og ikke helt forstået disse songlines, men jeg har forstået dem med sjælen. Følt mig hjemme i dem. Følt mig forbundet, og det er nok.

Jeg behøver ikke at forstå det med mit sind. Jeg mærker det og det ER.

Mit sten-maleri minder mig om disse Aboriginals værker og jeg føler mig beslægtet med disse “natur-kunstnere”. Måske arbejdet med mit eget værk vil give mig indsigt i deres verden, gennem stens universelle og ældgamle energier.

Elsker du at væve med nuet og energierne og skabe heling gennem kreative processer?

Så er Earth Art Shaman programmet lige noget for dig.

Vi væver mens vi går, i tillid til at vi er holdt af Moder Jord, Great Spirit og alle deres hjælpere. Læs alt om programmet her.


LOOK AT THE STONES

LOOK AT THE STONES er et rituelt værk hvor jeg, gennem kommunikation med naturen, finder svar på en spænding i mit solar plexus.

Se i videoen her hvordan værket udvikler sig og hør samtidig den sang som kom igennem efter at den fysiske del er værket var færdigt.

Look at the stones er et værk hvor jeg benytter mig af Soul Art, naturmaterialer, video, sang og guitar.


SOUL ART DAY 2019

Jeg er student af den canadiske kunstner Laura Hollick og hver sommer deltager jeg i hendes International Soul Art Day. På dagen sætter jeg mig en intention jeg ønsker at arbejde med og så går jeg til naturen for visdom. I 2019 var min intention: I am attracting my Temple Tribe.

Efter værket føles færdigt, mærker jeg ind på hvert enkelt område og åbner mig for den lyd der vil igennem. Dette giver mig en dybere indsigt i den medicin Moder Jord tilbyder mig. Lyt med i videoen her.