SOUL ART

Soul Art er en måde hvorpå vi kan bruge vores kreativitet til at kommunikere med sjælen. Vi kan stille vores sjæl et spørgsmål og se den svare igennem farver, former og symboler.

Se et eksempel på et fuldt Soul Art ritual nederst – og læs hvad min sjæl fortalte mig!

41171232_608378062898559_4395578451097026560_nSoul Art er en visuel og SJOV måde at lave indre arbejde på. Vi kan bruge lige det kreative medie som vi bedst kan lide. Værkerne i denne beskrivelse er lavet med akryl på kraftigt papir, rituelle objekter, og sang.

Transformationen i Soul Art processen sker når vi formår at slippe den kontrollerende hjerne og den indre kritiker og bare følge med maleflowet og vores intuitions vejledning. Når vi GIVER OS HEN til farverne, formerne og symbolerne som vokser ud af billedet.

Det unikke ved Soul Art er at vi bruge vores egen krops omrids, som ramme, hvilket også kaldes bodymapping. Det vil sige at vi ikke bare maler på tomt papir, vi aftegner først hele vores krop eller dele af den. Det er den ramme vi så maler indeni, rundt omkring og ovenpå. Det er meget kraftfuldt at se sin egen krop blive fyldt med farver, energi og symboler, se den transformere sig og bringe os budskaber.

Til sidst sidder vi ved vores værk, vores sjælekrop, som nu stråler os i møde. Vi nedskriver de beskeder vi får fra den, og binder tråd mellem den intention eller drøm vi havde med maleriet inden vi begyndte og så det vi føler og forstår ved det færdige maleri.

Som afslutning formulerer vi en sjælshandling. Det er en lille aftale med sjælen om en handling vi kan gøre for at integrere den nye visdom vi har fået.

Lyt til min podcast episode #7 Det Kreative Rituals Magi, som netop handler om Soul Art.

Lyt med her.

SOUL ART RITUAL – FRA START TIL SLUT

Intention/hensigt

 1. Bodymapping
 2. Intuitiv skabelse
 3. Indsigt
 4. Sjælshandling

Alle fotos på denne side er fra mit Soul Art ritual med intentionen: “Jeg er en let og legende underviser”. Det begyndte jeg på under min Soul Art workshop i Billedfabrikken i August 2018. Jeg fik en kursist til at tegne omridset af min krop i en position som jeg følte var let og legende. Derefter gik jeg igang med den intuitive skabelse. Her var det vigtigt at slukke for hjernens kontrol og lade følelser og intuition bestemme former og farver.

41286863_2212204445725857_2604745077720875008_nBilledet øverst på siden viser hvor langt jeg nåede under denne 1 dages workshop. Jeg aflæste billedet intuitivt og mærkede 2 vigtige beskeder.

 1. Den grønne slange som forbandt jorden med det guddommelige igennem mig.
 2. Den feminine røde/pink kjole.

Jeg vidste at værket ikke var færdigt og malede videre på det i haven hjemme. Her fik det en gråblå baggrund og lidt flere fyldige farver. Da det var tørt tog jeg det indenfor og mærkede ind til hvilke objekter jeg havde lyst til at lægge på maleriet. Intuitivt gik jeg rundt i huset og tog de ting som talte til mig og placerede dem hvor det føltes rigtigt.

41061109_884190271786798_8975758028255002624_nDen store shamantromme følte voldsom at lægge på, men da jeg placerede et portræt af mig selv som lille, begyndte tårene at løbe. Jeg var HELT sikker på at jeg havde fået forbindelse med et vigtigt budskab i dette værk. Mit indre barn.

Nu begyndte jeg at kommunikere med hende og hun besluttede hvor de sidste ting skulle ligge og om noget skulle flyttes rundt. Da jeg følte at både hun og jeg var tilfreds, satte jeg mig ned for foden af maleriet, tog min guitar og begyndte at synge en dialog mellem mig og mit indre barn:

Tak fordi du er der. Tak til dig, lille Susanne.

Tak for at vise mig vej. Tak til dig lille Susanne.

Der sidder du velfornøjet med dine farver og smiler så sødt. Du er glad det er en dejlig dag.

Nu ligger du der på trommen, så jeg kan vække dig igen. Kom og leg. Kom og leg med mig.

Vi skal skabe de vildeste drømme, vi skal lege os til penge. Vi skal danse med dem der kan lide det. 

Vi skal rejse hånd i hånd.

Undskyld at jeg har nedgjort leg, undskyld at jeg troede jeg ikke måtte være let. Undskyld at jeg ikke troede det måtte være nemt. Undskyld jeg ikke troede det måtte være glæde, lethed og leg. Selvfølgelig må det det! Selvfølgelig må det det.

Jeg beskyttede dig og gemte dig væk, troede jeg skulle tale de andres sprog, for at blive forstået, for at blive hørt.

Men alt du ville var at jeg skulle høre dig, det du hviskede i mit hjerte.

Du sagde LEG, du sagde LEG. Verden er et vidunderligt sted, tag mig med, tag mig med ud.

Du kan hjælpe så mange til at komme tilbage, til at møde dem selv der hvor jeg bor.

For der hvor jeg bor er der søde mennesker, der behandler dyrene pænt, vi smiler og skaber og leger med hinanden. Der hvor jeg bor er der sol og samvær og ingen er ensomme her, i midten af hjertet, i midten af dig.

Så luk det op, luk det ud. Slip alle farver fri og mal det ud. Mal det ud.

Jeg er her for at vise dig leg, jeg er her for at vise dig vej. Jeg er her.

Jeg er her.

De vigtigste indsigter

 1. Vær åben for at have forbindelsen mellem jord og himmel, så du kan være en kanal for det øvre og nedre. Det giver dig liv.
 2. Vedkend dig dit feminine udtryk.
 3. Give mit indre barn lov til at rådgive mig når jeg underviser og planlægger kreative workshops og at det godt må være sjovt, let og legende at være voksen.
 4. Kontakt med naturen giver mig grounding.
 5. Skønhed er vigtigt.
 6. Trommen er min beskytter og giver mig kraft.

Sjælshandling

 1. At lade mit indre barn guide mine 4 kreative workshops i September.
 2. Male frit med glimmer akryl maling. Mindre formater som kan afsluttes på 1-2 timer. Sætter min. 1 time af d.7.,14., 21. og 28 september.

Når sjælshandlingerne er udført vil jeg mærke ind til mit indre barn og høre om hun er glad og hvad det har gjort for hende.  Derefter er ritualet færdigt.

FÅ DIT EGET SOUL ART RITUAL

Har du lyst til at prøve Soul Art Ritualet?

Jeg tilbyder også intensivve 1:1 sessions.

Pris solo: 2500 kr. ( 5 timers workshop, plus 1 times indledende tlf. samtale)

Herudover komme tillæg for transport hvis jeg skal komme hjem til dig/jer.

Kursisterne har selv materialer til rådighed.

Kontakt mig for booking: kraftkvinden@live.dk